Re-Think: Corina Sîrghi și Jean Americanu’ LIVE | 14thLANE – Restaurant Bucuresti, Local Bun Bucuresti, Sala Evenimente Bucuresti 14ThLane
Slider11

Re-Think: Corina Sîrghi și Jean Americanu’ LIVE | 14thLANE

Corina Sîrghi și Jean Americanu vin cu tot cu taraf la 14thLANE pe 13 Aprilie ca să ne prezinte cântece de odinioară. Nu trebuie să îi ratezi!

Ei s-au întâlnit prin pasiunea lor reciprocă pentru muzica cârciumelor și mahalalelor de altădată.

Corina Sîrghi, o dobrogeancă, găsește în muzica tradițională românească tot frumosul și sensibilul din lume, dar cel mai mult îi place să cînte o doină sau o romanță. La 12 ani a avut prima piesă pe brațe și tot atunci s-a și îndragostit.

Shaun Williams (acordeon), de origine din Ohio, e muzicant și cercetător stabilit la București în 2016 pentru studii de doctorat. În muzica lăutărească a găsit povești care sunt în același timp atemporale și înrădăcinate în trecutul nostru multi-etnic și multi-stratificat. Lăutarii cu care a lucrat l-au botezat Jean Americanu.

★★★★ Invitați speciali ★★★★

★ Marian Serban (țambal) vine dintr-o familie cunoscută de țambalagii (inclusiv maestrul Nicolae Feraru) și cîntă de la vîrsta de 7 ani. Din 2000 trăiește în Italia, unde a colaborat cu diverse formații, soliști și compozitori – între alții Elvis Costello, Ennio Morricone, Ute Lemper și Roby Lakatos.

★ Vali Cioroplea Barosanu (vioară) vine dintr-o familie de lăutari și cântă la vioară de la 6 ani. A urmat Liceul de Muzică George Enescu și de-a lungul anilor a cântat prin toată Europa. În prezent face parte din Taraful Barosanii din Domnești.

Video: https://www.facebook.com/CorinaSirghi.JeanAmericanu/videos/185591888625381/

Date

apr. 13 2018

Time

20:00 - 01:00
14thLANE

Location

14thLANE
Bucharest, Romania
Category
QR Code