Pofta de tot ce e bun

Când am schițat noul meniu pentru Lane Delivery și restaurantul 14th Lane București ne-am propus să includem un preparat iubit de toți cei cu un stil de viață activ, urban și foarte divers. Burger-ul este simbolul pentru savoare internațională, permite rețete extrem de creative și provocatoare. 

Și pentru că ne place să facem lucrurile așa cum se cuvine am decis să luăm fiecare ingredient în parte și să-l facem mai bun, mai modern și mai ușor de integrat în dieta fiecăruia. 

Pentru că știm cât de important este să construiești un preparat în care se regăsesc în echilibru gustul, textura și cât de digerabil și sănătos este produsul final am decis să mixăm tradiția cu inovația. 

Pentru a obține chifla de burger perfecta folosim o tehnică veche de hidratare la cald pe care o definitivăm într-un proces de dospire îndelungată (24h) la rece pentru a obține o chiflă pufoasă, elastică și foarte ușor de digerat. Întregul proces are loc în bucătăriile noastre de la restaurantul 14th Lane de pe Soseaua Orhideelor 15D, din București. 

Al doilea element important din rețeta unui buger memorabil este carnea de vită. Am ales să o tocăm manual pentru a obține o textură care în procesul de gătire ne oferă o crustă crocantă la exterior și o consistență suculentă și fragedă la interior. 

Aroma discretă de fum se datorează cuptorului special în care gătim carnea de burger pentru a avea un proces perfect de caramelizare, de fiecare dată. Adăugăm doar sare Maldon, puțin piper și multă grijă în fiecare moment.  

Prima rețetă de burger pe care o prezentăm este We Know Beef, aici ne-am jucat și am introdus în mix celebrele inele de ceapă crocante și super dulci. Aroma este echilibrată cu ajutorul sosului nostrum special pentru burger realizat pe bază de whisky. 

Pentru un gust autentic american am ales să punem alături de o chiflă pufoasă la interior și perfect rumenită la exterior, bucăți de bacon crocant și extrem de gustos, inele de ceapă dulci și crispy, salată creață și un chutney de roșii rețetă proprie. 

Alături de aceasă rețetă de burger vă propunem o garnitură la fel de clasică. Cartofi prăjiti, subțiri și crocanți peste care adăugăm o explozie de aroma cu ajutorul usturoiului și a prafului intens colorat de boia dulce. 

Cartofii sunt partenerul ideal pentru orice burger și sunt garnitura cea mai iubită de cei care aleg să comande pentru acasă sau vin să-ți ridice cina de la adresa noastră: Lane Delivery & 14th Lane restaurant, Soseaua Orhideelor 15D.