loader image

Meniu À La Carte

Lumea se schimbă și gusturile evoluează odată cu timpurile, motiv pentru care chef Raul a creat la 14th LANE un meniu inedit, curajos și divers, plin de fantezie și culoare.

Pentru ca tu să ai:

1 experiență extraordinară
4 arome principale combinate în
14 preparate originale.

Simplicity is the key, flavour is everything.

Starters

Ave Caesar! 320g

Reconstruiește în fiecare furculiță un clasic deconstruit pentru a înțelege pe papila ta cum un întreg poate fi mai mult decât suma ingredientelor.

Salată romană, spumă de anchovis, pui sous-vide infuzat cu citrice, parmesan sticks, crumbled de prosciutto.

Vegetarian la cerere

39 lei

Ham Hock Terrine 350g

Așa cum presiunea produce diamante, presarea la rece produce un festin de rang Michelin din ciolanul de porc confiat.

Terină de ciolan confiat și presat, dressing de muștar boabe cu miere și remoulade de țelină coaptă în sare.

37 lei

Coal Grilled Octopus 350g

O menajerie spectaculară de texturi marine și terane din care aroma naturală de cărbune se ridică tentacular și se așterne pe suflet, ca fumul peste amintiri.

Tentacule de caracatiță la grătar, chorizo confiat în grăsime de rață, cartofi & french mustard, măsline afumate.

46 lei

Main Course

Șalău Noisette & Texturi de Conopidă 410g

O punere în scenă îndrăzneață în care conopida interpretează 3 roluri diferite (prin caramelizare, murare și transformare în piure), iar fileul de șalău imită textura unui “steak”.

File de șalău & sos noisette cu migdale și stafide aurii, piure de conopidă, conopidă caramelizată în unt, florete de conopidă murate.

56 lei

Corn-Fed Chicken Bourguignon 430g

Piept de pui hrănit cu porumb gătit în vid pentru a nu pierde nimic din savoarea lui naturală, zemos și moale și integrat perfect în constelația de arome ce gravitează în jurul bourguignon-ului cosmic și a pancettei extralumești.

Piept de pui crescut lent & aromat cu rozmarin, bourguignon de fasole black eye & ciuperci.

49 lei

Orange & Rosemary Duck Confit 420g

Pulpă de rață dezosată, absolventă a unui curs de perfecționare în suc propriu, citrice și rozmarin, rulată și angajată pe post de “steak” în compania sfeclei murate, a radichio-ului gătit în unt și a unui jus din fructe de pădure și vin roșu.

Balotină din pulpă de rață confiată cu portocală, sfeclă coaptă & radichio pe grill & berry jus.

65 lei

Pork Tenderloin & Prosciutto 440g

Frumusețea adevărată e la interior și asta e valabil și în cazul mușchiulețului de porc rulat în pancetta, gătit în sous-vide și sigilat la plită, un interior fraged și zemos.

Mușchiuleț de porc învelit în prosciutto gătite sous-vide, piure de morcovi, morcov Vichy, năut prăjit & spanac.

57 ron

Piept de Porc Slow Cooked 430g

Graba strică gustul, motiv pentru care acest piept de porc a fost marinat într-un mix intens de arome, gătit încet timp de 4 ore, presat pentru a produce cât mai multă savoare în farfurie, lângă piureul de cartofi copți cu aromă de cimbru și mărul caramelizat.

Piept de porc gătit încet, cremă de cartofi copți, măr caramelizat si reductie.

54 ron

Sous Vide Rib-Eye & Grill 420g

Un ribeye clasic, făcut ca la carte, cu cartofi Dauphinoise, făcuți tot ca la carte, dar o carte scrisă în franceză, și un jus la care se lucrează atent timp de 36 de ore – e ceva ce trebuie să testezi înainte să crezi.

Antricot de vită sous-vide aromatizat , cartofi Dauphinoise, ceapă grill, ciuperci champignon și reducție cu boabe de muștar.

85 ron

Goat Cheese Risotto 380g

Instalat ferm în intersecția dintre “crunchy” și “creamy”, acest dish dirijează elegant circulația aromelor dinspre clasic spre modern, asigurându-se că fiecare ingredient e gătit în mod regulamentar.

Risotto & mousse din brânză de capră, mazăre & sparanghel fresh, parmezan crumb.

Vegetarian la cerere

42 ron

Baked Aubergine 380g

Vânăta își demonstrează versatilitatea prezentându-se atât coaptă pe cărbuni, cât și făcută “caviar” în acest dish care poate varia oricând într-o zonă vegană, renunțând la brânza marinată.

Vinete coapte & presate, caviar de vinete, telemea marinată cu piper Cayenne, Fava beans & mazare sote, conopidă pickled.

Vegetarian la cerere

38 ron

Desserts

Lemon Tart Italian Meringue 120g

Vânăta își demonstrează versatilitatea prezentându-se atât coaptă pe cărbuni, cât și făcută “caviar” în acest dish care poate varia oricând într-o zonă vegană, renunțând la brânza marinată.

Unt, zahăr, ou, lămâie, făină.

32 lei

Praline Pastel 110g

Un sistem binar de supernove dulci în care pralina și ciocolata explodează aromatic sub formă de mousse, ganache și mirror glaze, aflat la ani-lumină distanță de orice alt desert pe bază de ciocolată.

Ou, ciocolată cu lapte, smântână frișcă, praline, lapte, alune de pădure, unt, făină, iaurt, feuiletinne, arahide, cacao, zahăr pudră, făină migdale.

32 lei

Pistachio Paris Brest 130g

Blat rotund umplut cu cremă fină de fistic; un derivat al eclerului care, din punct de vedere aromatic, lasă impresia deosebit de plăcută că cercul e complet.

Ou, lapte, vanilie, fistic, făină, unt.

34 lei

Meniu À La Carte

Starters

Main Course

Desserts